Ondanks dat we beter zijn in het stellen van vragen, vind je hieronder de antwoorden op de belangrijkste vragen die je kunt stellen wat betreft je privacy bij ons. Al is natuurlijk de vraag: wat maakt hier een vraag nu een belangrijke vraag? šŸ˜‡
Laatste aanpassing: 2 juli 2018


Welke gegevens verwerken we van je?

Vraagzin kan persoonsgegevens over je verwerken als je gebruik maakt van onze trainingsdiensten en/of als je (hiertoe) mailt naar ons.

De volgende persoonsgegevens worden verwerkt:

  • Je voor- en achternaam
  • De organisatie waarvoor je ons benadert
  • De vragen die je hebt (denk aan leervragen uit je organisatie over hoe je beter kunt doorvragen)
  • Je contactgegevens (telefoonnummer / mailadres)

Als je enkel onze site bezoekt, dan verwerken we deze gegevens natuurlijk niet. We krijgen ze namelijk niet eens. Verder lees je meer over het gebruik van cookies.

Let op: we beschikken niet over de gegevens van cursisten die onze trainingen volgen of hebben gevolgd, maar enkel van de opdrachtgever. Als je wilt weten of iemand een training bij ons heeft gevolgd, dan kunnen we je helaas niet helpen. Deze gegevens bewaren we namelijk niet.

Mogelijk beschikt de opdrachtgever - vaak waar de cursisten in dienst zijn of voor werken - wel deze gegevens? Wij bezitten alleen (tijdelijk) van de persoon met wie we een training regelen bovengenoemde gegevens.

Waarom hebben wij je gegevens nodig?

Wij verwerken je persoonsgegevens om je te kunnen bellen als je daar om verzoekt, of om je schriftelijk dan wel digitaal te kunnen benaderen en informeren als dit nodig is.

Als jij bijvoorbeeld contact met ons opneemt over een mogelijke training in de kunst van het stellen van vragen, dan zullen we je gegevens natuurlijk wel vastleggen zodat we contact hierover kunnen hebben en houden. 

Hoe lang worden je gegevens bewaard?

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld en we contact hebben. Je gegevens worden in ieder geval niet langer dan een jaar bewaard als er geen overeenkomst met je tot stand is gekomen of een bestaande overeenkomst wordt beƫindigd.

Mail je bijvoorbeeld omdat je een verbetering aan een artikel wilt doorgeven? Hartstikke leuk! Wij zullen dan even contact hebben en de aanpassing doorvoeren. Als dit afgerond is, zullen we je mail nog even bewaren, maar als iedereen zich in de wijziging lijkt te kunnen vinden dan verwijderen we je mail. Kwestie van maanden.

Worden je gegevens gedeeld met anderen?

In de praktijk niet. We verstrekken alleen persoonsgegevens aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met je (maar dan weet je het ook), of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

En hoe zit het met mijn websitebezoek dan?

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers deze website gebruiken. Google heeft geen toestemming  de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten en de IP-adressen worden geanonimiseerd. 

Eind oktober 2023 hebben we besloten om de advertenties gepersonaliseerd te laten zijn (in de hoop de verliezen op de site tot een minimum te beperken). Als het goed is, geef je hier al dan niet toestemming voor. Afhankelijk hiervan verzameld Google gegevens en maakt Google hier gebruik van bij het aanbieden van relevante advertenties. Mocht je hierover twijfelen - wij zijn geen techneuten en overzien dit ook niet altijd - dan horen we het graag.

Mag ik mijn gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

De AVG geeft je het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Wil je dit? Een mailtje is genoeg (). We reageren z.s.m.


Wat als ik nog een vraag heb? Of als iets niet goed lijkt te gaan wat betreft de verwerking van de persoonsgegevens?

Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of als je een andere vraag hebt over de verwerking en beveiliging van de door ons verzamelde persoonsgegevens, neem dan gerust contact op.