Naast het delen van informatie via deze site, delen we ook regelmatig op andere wijze onze kennis en ervaring in het voeren van goede gesprekken in het algemeen (gesprekstechnieken) en het stellen van goede vragen in het bijzonder.

Bij ons kun je terecht voor:  
1. Training: de kunst van het voeren van goede gesprekken (door het stellen van de juiste vragen) 

Een training waarin we de deelnemers leren om met de juiste vragen met iemand in contact te komen en vervolgens een smalltalk gesprek te voeren. Dit kan interessant zijn om een goed gesprek te voeren tijdens een netwerkborrel of tijdens een date. Vervolgens richten we ons op de kunst van doorvragen. Hiermee kun je meer diepgang aan een gesprek geven.

Dit is een inleidende training in de kunst van het stellen van vragen en de daarbij behorende gesprekstechnieken. Om voort te bouwen op de kennis en ervaring van de deelnemers hanteren we tijdens deze training een vragende manier van lesgeven (tot max. 15 deelnemers per sessie).

 
Training en workshop stellen van vragen en doorvragen


2. Training: doorvragen voor professionals, de kunst van het stellen van de juiste (kennis) vragen

Dit is een vaste, korte inleiding in de kunst van het beroepsmatig stellen van vragen. We richten ons met name op het gebruik van vraagschema's. De training duurt circa 2 uur; groepsgrootte bij voorkeur tot 15 personen. In het verleden hebben onze trainers trainingen in het stellen van de juiste vragen verzorgd aan o.a.:
  • leden van ondernemingsraden
  • journalisten (in opleiding)
  • HRM-medewerkers
  • politici (fracties / (beginnende) leden gemeenteraden en Provinciale Staten)
  • vrijwilligers
  • ambtenaren (toezichthouders / intake-consulenten)
  • medewerkers van een GGD-instelling
  • ...

De kosten van onze trainingen zijn afhankelijk van de organisatie waarvoor we de training verzorgen (van € 0,-- tot ...).


3. Filosofische coaching en filosofische wandelingen

Gezien onze deskundigheid in het voeren van diepe vraaggesprekken, krijgen we soms de vraag of we ook zelf individuele gesprekken voeren. Zeker.

Wij bieden één-op-één filosofische "coaching" aan voor professionals die graag diepere gesprekken willen voeren over hoe zij in het leven staan of willen staan. Gesprekken over hoe ze over bepaalde morele dilemma's en problemen moeten oordelen. Moeten denken. Over wat hun leven zin geeft.

Wij geven coaching tussen aanhalingstekens. Want onze coaching is niet gericht om je te laten inzien of te leren op welke wijze je kunt bereiken wat je wilt. Of hoe je bijvoorbeeld met stressvolle situaties om moet gaan. Om problemen op te lossen. Als therapie. Wat je bij reguliere coaching wel ziet.

De gesprekken zullen in het teken staan van het betekent voor jou om professional / mens te zijn.

De gesprekken zijn dus bedoeld om te onderzoeken en met diepgang na te denken over wat voor jou een gelukkig en zinvol leven is. Of om een moreel dilemma te bespreken zodat je weloverwogen handelt. Door vragen te stellen gaan we op zoek naar diepgang, naar kennis. Niet direct naar een oplossing voor een probleem.

Met name zijn onze gesprekken geschikt voor professionals die een externe gesprekspartner zoeken. Zit je met een dilemma of een lastige keuze op je werk (eventueel in combinatie met thuis) en wil je deze met iemand buiten de organisatie of je vrienden / familiekring bespreken? Je bent bij ons van harte welkom. Alle gesprekken vinden in vertrouwelijkheid plaats en niets wordt opgeslagen / genoteerd. Ons uitgangspunt is hier ook: je zit niet met een probleem (depressie / burn-out), maar hebt behoefte aan iemand die mee kan denken en argumenten kan duiden.
 

Op welke wijze vinden de gesprekken plaats?

Onze coaches worden ook wel vraagcoaches of denkcoaches genoemd. Ze hanteren echter geen vaste methode. In de filosofische praktijk zie je een aantal vaste methoden terug, maar deze hebben - zo is onze ervaring - allerlei problemen op het moment dat je als consulent hier dogmatisch aan vasthoudt.

Om diepgang te garanderen, is echter één ding zeker: onze coaches zijn gegarandeerd zowel afgestudeerd als filosoof als praktisch opgeleid in de socratische methode. Ze gebruiken tijdens de gesprekken dus natuurlijk de socratische wijze van vragen stellen (waarover we hier reeds meer hebben geschreven). En zijn experts in het herkennen van drogredenen.

En natuurlijk besteden we de nodige aandacht aan het helder krijgen en herschrijven van je vraag. Dat is vaak wel waardevoller dan direct gericht te zijn op de antwoorden.

Waar voeren we onze gesprekken?

De gesprekken voeren onze coaches bij voorkeur buiten, namelijk tijdens een wandeling.

Onderzoek laat zien dat dit een goede manier is om te komen tot goede gesprekken. Wil je zien hoe dit in de praktijk gaat? In het programma "De Wandeling" kun je zien hoe Joris Linssen en Sander de Kramer dit deden. Onze aanpak is vergelijkbaar (al streven we wel meer diepgang na).

We kunnen wandelen in de stad, door een park, maar natuurlijk ook in de natuur. De voorkeur van onze coaches? De Veluwe! Maar we doen wat jij prettig vindt. Wil je toch op je eigen kantoor afspreken? Prima.

Wat kost het je?

De tarieven van de gesprekken zijn afhankelijk van je inkomen en bedragen tussen de € 50,-- en € 150,-- per gesprek (exclusief reiskosten). Als onze coach het gesprek zelf niet goed vond gaan, dan brengen we niets in rekening. Maar let op: onze gesprekken worden niet vergoed door verzekeraars (de gesprekken zijn niet therapeutisch van aard).

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op. Graag informeren we je dan of we ruimte hebben. Natuurlijk beginnen we met een kosteloos (telefonisch) intakegesprek tussen jou en de coach. Hierin kunnen we uitleggen hoe we te werk gaan en wat je mag verwachten.


Contact

Meer weten? Geïnteresseerd? We horen graag van je. Je kunt contact met ons opnemen via mail of via Twitter (DM).