Naast het delen van informatie via deze site, delen we ook regelmatig op andere wijze onze kennis en ervaring in het voeren van goede gesprekken en het stellen van goede vragen in het bijzonder. Bij ons kun je terecht voor:  

1. Filosofische diepe gesprekken / wandelingen

Gezien onze deskundigheid in het voeren van diepe vraaggesprekken, kregen we steeds vaker de vraag of we ook zelf individuele gesprekken voeren. Dat kan sinds 2019.

Wij bieden één-op-één filosofische "coaching" aan voor professionals die graag diepere gesprekken willen voeren over hoe zij in het leven staan of willen staan.

Het is coaching tussen aanhalingstekens. Want onze coaching is niet gericht om je te laten nadenken op welke wijze je kunt bereiken wat je wilt. Of hoe je bijvoorbeeld met stressvolle situaties om moet gaan. Om problemen op te lossen. Wat je bij reguliere coaching wel ziet.

De gesprekken zullen in het teken staan van het betekent voor jou - en indirect voor ons - om mens te zijn. Om (op rationele wijze) te onderzoeken wat voor jou een gelukkig leven is. Of om een moreel dilemma te bespreken zodat je weloverwogen handelt. We gaan op zoek naar diepgang, naar kennis. Niet direct naar een oplossing voor een probleem.

Als afgestudeerd filosoof en opgeleid in de socratische methode gebruiken we tijdens onze gesprekken natuurlijk de socratische methode waarover we hier reeds meer hebben geschreven.

De gesprekken voeren we bij voorkeur buiten, namelijk tijdens een wandeling. Onderzoek laat zien dat dit een goede manier is om te komen tot goede gesprekken. Wil je zien hoe dit in de praktijk gaat? In het programma "De Wandeling" kun je zien hoe Joris Linssen en Sander de Kramer dit deden. Onze aanpak is vergelijkbaar.

We kunnen wandelen in de stad, door een park, maar natuurlijk ook in de natuur. Onze eigen voorkeur? De Veluwe! Wat jij prettig vindt.

Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op. Graag informeren we je dan of we ruimte hebben. Natuurlijk beginnen we met een kosteloos (telefonisch) intakegesprek. Hierin kunnen we uitleggen hoe we te werk gaan en wat je mag verwachten. De tarieven van de gesprekken zijn afhankelijk van je inkomen en bedragen tussen de € 50,-- en € 150,-- per gesprek (exclusief reiskosten). Als we het gesprek zelf niet goed vonden gaan (en zelfs ons overkomt dat), dan brengen we niets in rekening.

2. Training: het voeren van goede smalltalk gesprekken voor beginners 

Een korte training waarin we de deelnemers leren om een smalltalk gesprek te voeren en met de juiste vragen meer diepgang te geven. Dit kan interessant zijn om een goed gesprek te voeren tijdens een netwerkborrel of tijdens een date.  
 
Training en workshop stellen van vragen en doorvragen

3. Training: Doorvragen voor professionals, de kunst van het stellen van de juiste vragen

Dit is een vaste, korte inleiding in de kunst van het stellen van vragen. We richten ons met name op het gebruik van vraagschema's. De training duurt 2 à 3 uur; groepsgrootte bij voorkeur tot 15 personen. In het verleden hebben we o.a. trainingen in het stellen van de juiste vragen verzorgd aan:
  • leden van ondernemingsraden
  • journalisten (in opleiding)
  • HRM-medewerkers
  • politici (fracties / (beginnende) leden gemeenteraden en Provinciale Staten)
  • vrijwilligers
  • ambtenaren (toezichthouders / intake-consulenten)
  • medewerkers van een GGD-instelling
  • ...

De kosten zijn afhankelijk van de organisatie waarvoor we de training verzorgen (van € 0,-- tot ...).

Contact

Meer weten? Geïnteresseerd? We horen graag van je. Je kunt contact met ons opnemen via mail of via Twitter (DM).