Over de kunst van het stellen van vragen en doorvragen
t

Over ons

VraagZin.nl is een niet commercieel (*) kennisplatform, toegewijd aan de kunst van het stellen van vragen. Het kunnen stellen van de juiste vragen is essentieel om in de huidige informatiesamenleving goede beslissingen te kunnen nemen. Niet alleen als dit grote levenskwesties of dilemma´s betreft maar ook bij 'kleinere' beslissingen. Bijvoorbeeld bij de keuzes die je maakt als klant of beroepsbeoefenaar of bij de politieke ideeën die je vormt als burger. Ons streven en ideaal is om je de hulpmiddelen aan te reiken betere vragen te stellen. Om nieuwsgierig te blijven. De kunst van het stellen van vragen: essentieel, veelgevraagd maar helaas onderschat. Daarom dit kennisplatform: een site waar wij onze kennis delen over het stellen van vragen.

Over ons?
Maakt het voor de kwaliteit of gezag van de kennis van deze site uit wie de teksten geschreven heeft? Wie de vragen heeft bedacht? Misschien. We begrijpen in ieder geval de vraag. En waarderen je nieuwsgierige, onderzoekende houding. Maar om jou te stimuleren de inhoud van deze site te bevragen (en pas in tweede instantie de schrijvers / redactie) blijven we toch bewust op deze plek wat vaag (ook al weten we dat niets meer onze nieuwsgierigheid oproept dan een 'geheim'). We zijn:


Liefhebbers van vragen en vragen stellen.

Academisch (informatiekundig / juridisch / filosofisch) én beroepsmatig opgeleid in kunst stellen van vragen (o.a. de socratische methode).

 (Parttime) werkzaam voor een hogeschool of universiteit.

Geïnteresseerd in vertaling van wetenschappelijke bevindingen / theorie naar de praktijk van vragen stellen. En dan met name gericht op de beroepspraktijk.

Onderzoeken in hoeverre sommige beroepsbeoefenaren de kunst van het stellen van vragen verstaan.

Met name gespecialiseerd in de kunst van het stellen van vragen op het gebied van politiek, bestuur en recht: in het verleden hebben we o.a. ambtenaren, gemeenteraadsleden, juristen, vakbondsleden, managers, toezichthouders en leden van ondernemingsraden (in opleiding) getraind in de kunst van het stellen van vragen.

Soms even aan het filosoferen met kinderen.

Matig enthousiast over de werkwijze maar enthousiast over het streven van Michael Sandel.

Liefhebbers van drankje drinken als in The Philosopher’s Arms (BBC).

...

Partners

Trainingen, workshop en/of lezingen in de kunst van het stellen van vragen?
Klik hier.
 
Meer informatie?
Oh ja, de postings (en natuurlijk helemaal de bijdragen van anderen) zijn op persoonlijke titel. Zie voor copyright en gebruik deze pagina. Heb je vragen wat betreft je privacy bij ons? Lees dan hier. Meer weten, heb je een tip, aanvulling of misschien zelfs een eigen bijdrage? Kom maar op. Dit kan via @vraagzin of via mail.


Een mens zou niet een niet-onderzocht leven moeten leiden. -- Socrates
--------------------------------------------------
In Plato, Apology, 38a.

 
* FAQ
Niet commercieel? Hoe zit het met de reclame dan?
Goede vraag! Wij proberen via reclame enigszins de kosten voor hosting e.d. terug te verdienen. Helaas zijn we zelfs nog niet zover. Ondanks dat iedereen vragen stelt (en we vaak slechte vragen horen) is de kunst van het stellen van vragen geen onderwerp dat duizenden bezoekers trekt.