Wijsheid en vragen stellen

Voor de quote "De idioot zwijgt, de gewone man geeft antwoord, een wijs man stelt eerst vragen." kon ik tot nu toe geen betrouwbare bron vinden. Wel van quotes die op deze quote lijken (zoals: een wijs man geeft niet de juiste antwoorden, maar stelt de juiste vragen) maar van deze quote niet. Nu heb ik zelf nog niet erg uitgebreid gezocht maar misschien kan jij me uit de brand helpen? 

Wat nou, denk je misschien: waarom-google-je-zelf-even-niet? Kan ik me goed voorstellen. Moeten we hieruit concluderen dat in dit internet-tijdperk bovenstaande quote niet meer opgaat? In dat geval kunnen we de uitspraak beter herschrijven:

De idioot zwijgt.
De gewone man geeft antwoord.
Een wijs man opent eerst Google of Bing.
 
Toch denk ik dat dit niet de essentie is van de uitspraak. Ondanks dat hulpvragen goede vragen zijn, was misschien mijn vraag hierboven niet goed. Ik doe geen beroep op je wijsheid maar meer op je zoekskills. Of kun je deze twee - het kunnen vinden van antwoorden en wijsheid - niet los zien van elkaar?

Lastig eigenlijk.