In deze bijdrage vind je onze vragenlijst met spannende seksvragen. Het is een lijst met vragen over seks: vragen over iemands seksleven (ervaringen met seks) én vragen over iemands seksuele fantasieën. Het zijn vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen aan je partner of tijdens een truth or dare avond met vrienden / vriendinnen. Spannend om te stellen, spannend om te beantwoorden. NSFW dus (en scroll naar beneden voor de vragenlijst).
Laatst bijgewerkt op 15-01-2019 (typo).


De kunst van het stellen van vragen en doorvragen


Seksvragen zijn spannende vragen

Veel mensen hebben moeite om openlijk te praten over hun huidige seksleven, hun seksverleden of seksuele fantasieën. Hier zijn natuurlijk meerdere goede redenen voor. Misschien is wel de belangrijkste reden dat je je hiermee ook kwetsbaar maakt. En anderen misbruik van je kunnen maken.

Vragen stellen over iemands seksleven of seksuele fantasieën doen we dan ook niet snel. Zelfs niet aan goede vrienden of vriendinnen. Sterker, zelfs in een vaste relatie vinden nog veel mensen het lastig om te praten over seks. Of dit nu gaat om fantasieën of bijvoorbeeld seksuele ervaringen uit het verleden. Terwijl het stellen van goede seksvragen juist het seksleven een stuk beter kan maken!

Nu zijn seksvragen niet de enige gênante vragen: vragen waarbij we ons generen om deze te stellen. Natuurlijk zijn er meer vragen die we niet snel stellen aan elkaar. Met name over geldzaken zijn veel mensen het ook niet gewend om vragen aan elkaar te stellen. Zo kunnen twee personen de beste vrienden of vriendinnen van elkaar zijn, zonder dat ze weten en durven te vragen wat de ander verdiend.

Maar seksvragen stellen, vinden veel mensen extra spannend.

Truth or dare: durven, doen of waarheid?

Onze neiging om geen seksvragen aan elkaar te stellen, zie je natuurlijk minder terug als het bekende vragenspelletje "Truth or dare" wordt gespeeld. Inderdaad: het bekende "Durven, doen of waarheid". Als dit gespeeld wordt, zie je dat de spelers elkaar in de loop van de avond steeds meer intieme vragen stellen. Zeg maar de categorie stoute vragen.
 
 
De kunst van het stellen van vragen en doorvragen

 
Als iemand bij dit spel kiest voor waarheid, stelt de ander een vraag waarop de ander verplicht de waarheid moet vertellen. Niets is leuker om dan ook een seksvraag te stellen. Helemaal leuk wordt het als anderen hier vervolgens op mogen doorvragen.Lees ook: doorvragenNu kunnen we het ons voorstellen dat je niet meteen weet welke vragen je allemaal zou kunnen stellen. Om die reden gaan we hieronder een vragenlijst bijhouden met leuke en volgens ons soms ook minder leuke seksvragen die we online op de diverse fora of via social media gesteld hebben zien worden.

Om je te helpen, gebruiken we drie categorieën:
  1. Vragen over het seksverleden van iemand (dit zijn vaak standaardvragen),
  2. Vragen over hoe iemand seks ervaart en beleeft, én
  3. Vragen over seksuele fantasieën.

Kun je alles vragen?

Het kan erg leuk en interessant zijn om aan elkaar allerlei spannende seksvragen te stellen. Maar toch hebben we een tip. Helaas komt het voor dat mensen (tijdens hun kinderjaren) seksueel misbruikt zijn. Of nare seksuele ervaringen hebben gehad. Hier openlijk over praten, kan erg vervelend zijn. En dat is nog zacht uitgedrukt.
 


 
Respecteer als iemand hier niet over wil praten. Ook kun je hier afspraken over maken: bijvoorbeeld dat iemand altijd een of meerdere vragen mag weigeren te beantwoorden (en pas op voor groepsdruk).

Maar nu is het tijd om je favoriete vragen te kiezen en te stellen! En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: niet vergeten door te vragen hé 😁 Zeker bij de gesloten vragen die je hieronder vindt.

Vragenlijst met spannende vragen / seksvragenDeze laatste categorie vragen kun je natuurlijk nog veel concreter maken. In plaats van te vragen naar de seksspeeltjes waarmee de ander nog misschien wil experimenteren, kun je ook vragen: "Heb je als fantasie om nog een keer met een blinddoek de liefde te bedrijven?". Een meer algemene vraag leidt echter eerder tot interessante onthullingen.

Heb je aanvullende vragen? Laat het ons maar weten (via Twitter of via Facebook bijvoorbeeld).Verder lezen: